Tips voor online stoffen kopen

Tips voor online stoffen kopen

Met je eigen ogen de stof zien en voelen blijft het  veiligst, maar online zijn de mogelijkheden eindeloos en er is ook zo veel moois te vinden! 

Blijf niet te lang hangen op een website.

Heb je een stoffensite site gevonden, vul dan meteen in het zoekveld in waar je naar op zoek bent. Bijvoorbeeld jersey, strepen of sweaterstof grijs , voering met stretch enz. Vind je niet wat je zoekt ga dan niet de hele site afzoeken. Er zijn genoeg sites die zo veel aanbod hebben, dus dan kun je beter even door zoeken op een andere site.

Even geen tijd of net even een ander type stof nodig? 

In Nieuw Vennep, waar ik mijn naailessen geef, kopen mijn cursisten en ik vooral veel stoffen bij de lokale stoffenwinkels en de  stoffenbeurzen zoals het stoffenspektakel, het stoffencircus & de stoffenbeurs.  Soms heb je net even wat andere stof nodig, of simpelweg geen tijd om naar een stoffenwinkel te gaan. Je gaat zoeken online.

Doe wat voorwerk.

Maak een lijstje met de stoffen die je nodig hebt en welke hoeveelheid. In de knipmode staat op de eerste bladzijde welke type stoffen ze gebruiken en let op dat sommige patronen alleen uit stretch stoffen gemaakt kunnen worden.

Vraag een proefstaal aan.

Ik begrijp heel goed dat je na wat zoeken en dubben je keuze gemaakt hebt en hop de stof wilt bestellen. Maar toch raad ik je aan eerst een paar proefstalen te bestellen, dan weet je zeker dat het beoogde resultaat wordt gehaald. 

Handig hulpboek vol met stofstalen

Dit mooie boek vond ik laatst. Ze hebben hier 125 stofstalen van natuulijke vezels, synthetische vezels tot bamboo en hemp. Naast elke stofstaal vind je de omschrijving als weving, vezels en gewicht.

Ook leuk om te lezen:

Kleine rolzoom maken

Kleine rolzoom maken

Kleine rolzoom maken In patronen van jurken, rokken en bloesjes zie je vaak aan het einde van de werkbeschrijving de stap: '' maak nu een rolzoom'' en verder niks. In deze blog ga ik je het geheim vertellen van de perfecte rolzoom in dunne niet rekbare stoffen. Het is...

Comments

2 Reacties

  1. Chantal

    Wat een leuke tips – dat boek ga ik zeker eens bekijken 🙂

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *