Samantha Heemskerk

Gediplomeerd coupeuse, lerares en pattern designer bij Naaistudio 6

”Ik geef al sinds 2012 met veel plezier naailes aan beginners en gevorderen.”

Samantha Heemskerk
overzicht naaistudio 6

Naaistudio 6

De studio is een grote ruimte van 6,5 x 4 meter op de eerste verdieping van ons huis.

Er staat een grote op maat gemaakte tafel in het midden met ruime en professionele werkplekken. In de hoek is een grote kniptafel aanwezig waar je staand je stoffen kunt knippen.

Met uitzicht over het water van de Vivaldisingel, is het een rustige en inspirerende ruimte voor de naailessen.

Voorstellen

Mijn naam is Samantha Heemskerk en ik ben de eigenaresse van Naaistudio 6 sinds 2012. Als je op naailes komt zal ik je begeleiden.

Ik ben geboren in 1984 en ben erg blij met mijn lieve man, twee dochters en een kat.

Sinds ik zelf, met de naaimachine tussen mijn knieenen op de scooter, naar naailes ging. Heeft naaien altijd een centrale rol in mijn leven gespeeld. Ik heb alles al een keertje gemaakt, vanaf een sporttas, kledingstukken, jassen, babykleertjes, costuums en trouwjurken. Meerdere tornmesjes versleten en meerdere erkende diploma’s gehaald.

Zelf vind ik dat ik de leukste baan ooit heb, en deel ik graag mijn kennis met jullie. Zowel in de blogs, nieuwsbrieven en mijn patronen webshop.  

Erkenning

Ik werk samen met het patronen blad Knipmode
En ben één van de officiële Knipmode professionals naaischolen.

Cha-Ching

Mijn mobiel maakt een heel leuk; ‘cha-ching’ geluidje als er een patroon is verkocht. En elke keer weer maak ik dan een vreugde dansje. 

Patronen verkoop

40 weken per jaar geef ik naailes en in de zomerstop teken ik patronen en naai ik kleding in opdracht van Nelly Vogler voor opera Noord-holland-noord.

In de corona periode ben ik gaan samenwerken met Chantal Hogenes van leukenaaipatronen. We hebben diverse cursussen gevolgt, en volgen deze nog steeds. Om zo met het bekende programma CLo3D en adobe Illustrator, zeer nauwkeurige en uitgebreid geteste patonen te kunnen maken.

Het duurt ongeveer 2 maanden om een nieuw patroon te maken. Denk aan ontwerpen, uittekenen, testen, aanpassen, handleiding schrijven, foto’s maken en uploaden.

Het is geweldig om helemaal gefocust te zijn op een PDF naaipatroon wat vervolgens te koop is via de webshop.

Opleiding

MTS bouwkunde
september 2000 tot juni 2004

Door deze afgeronde technische opleiding heb ik mijn ruimtelijk inzicht optimaal ontwikkeld en dit gebruik ik tot de dag van vandaag in het patroon tekenen en technische werkbeschrijvingen lezen.

Movak Coupeuse
september 2003 tot juni 2005

Bij de gerenommeerde Nederlande Movak (mode vak school) heb ik eerst mijn costumière en vervolgens mijn coupeuse diploma gehaald. Hier heb ik de rundschau patroon teken technieken geleerd.

HBO Artemis Academie
september 2006 tot juni 2008

Bij deze school heb ik zowel de artistieke- als de ‘harde’ zakelijke kant leren kennen van de modebusiness en heb ik veel over stoffen en materialen geleerd. Hierdoor kan ik mijn cursisten inspiratie geven over kleur combinaties en de vele soorten stof.

Pattern designer Clo3d
december 2021 tot heden

Clo3D software is de marktleider voor het vertalen van kleding naar 3D in de modewereld. Clo3D is speciaal gemaakt om kleding in 3D te maken op basis van patroondelen. Precies zo als je kleding in het echt in elkaar zou naaien.

Volg mij op Social Media

Ik plaats regelmatig tips over zelf-kleding-naaien, laat foto’s zien van gemaakte projecten en deel de nieuwste patronen.

Erg informatief om te volgen en om zelf ook weer inspiratie op te doen! Dus meld je aan voor de nieuwsbrief of volg mij via onderstaande sociaal media.