Veel gestelde vragen

Hieronder vind je de meeste gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen neem gerust contact met me op.

 

Corona: onder welke voorwaarden van het RIVM wordt er les gegeven?

Volgens de richtlijnen vanuit het RIVM zijn de naailessen reeds weer van start. 
De volgende aanpassingen heb ik getroffen om een veilige maar uiteraard nog steeds gezellige omgeving voor de naailes te creëren:
  • Op elke werkplek staat een doorzichtig scherm gelaagd veiligheidsglas van 1 meter x 70 cm tussen de cursisten in, evenals op de kopse kant van de hoektafels. De kniptafel is verplaatst naar de hoek van de kamer zodat er overal ruim 1,5 meter tussen de cursisten in is.
  • Ik heb een sta-tafel naast de binnendeur in de naaistudio geplaatst waar je je handen kunt desinfecteren met gel en papieren rollen, die je vervolgens kunt weggooien. Dit is ook aanwezig in de toilet. Tevens is er een wasbak met zeep en papier in het washok van de naaistudio waar iedereen gebruik van mag maken om zijn handen te wassen.
  • Neem zo veel mogelijk je eigen spullen mee voor de naailes zoals: spelden, scharen, en overige fournituren. Op de naaitafel zelf staat ook papier en desinfectie gel voor het evt. Reinigen van de gezamenlijke scharen en/of het reinigen van je eigen schaar voordat je naar huis gaat.
  • Na de lessen maak ik de gehele werkruimte schoon en desinfecteer ik alles. Denk hierbij aan: Machines, deurklinken, trapleuning, toilet, deurbel etc.
  • Bij het in schenken van de koffie en thee zal ik handschoenen dragen. Neem gerust ook je eigen kopje of koekjes mee natuurlijk.
  • Bij binnenkomst moet ik officieel vragen hoe het met jullie gaat en of je klachten hebt. Bij twijfel behoud ik me het recht voor een cursist te weigeren de les te volgen.
Aan jullie vraag ik om bij binnenkomst 1,5 meter uit elkaar te blijven. Je jas mee naar boven te nemen en over je eigen stoel te hangen. Neem zo veel mogelijk je eigen fournituren, scharen, spelden evt. Kopje voor koffie/thee etc. Mee. Bij klachten meld je je af voor de naailes. Deze les kan ingehaald worden op een later tijdstip. Ik zal (indien nodig en in overleg met jullie) extra lessen plannen speciaal voor alleen inhalers.
De lessen zullen een kwartiertje eerder ‘stoppen’ waardoor iedereen rustig zijn spullen kan inpakken en evt. Desinfecteren en met de 1,5 meter afstand kan vertrekken ik zal meteen daarna beginnen met alles schoonmaken en desinfecteren voor de volgende les.
Ondanks beetje gekke situatie lopen de lessen momenteel heel goed en is de sfeer gezellig! mochten jullie nog vragen hebben naar aanleiding van dit bericht, neem gerust contact met me op.
Groetjes Samantha Heemskerk

Is er altijd plek?

Nee, de lessen zitten best snel vol en vaak moet je even wachten tot er een plekje vrij komt. Dit is heel wisselend per les en ook per seizoensdeel. 

Na aanmelding ontvang je binnen 1 werkdag een mailtje terug met een bevestiging. Het kan zijn dat de les van jouw aanmelding op dat moment vol zit. Mocht dit het geval zijn, geef ik je een indicatie wanneer ik verwacht plek te
hebben. Je komt dan op een wachtlijst.

Als mijn leskaart afloopt ben ik dan mijn plekje kwijt?

Nee, het plekje blijft van jou. Ongeveer twee weken voor het aflopen van je leskaart ga ik vragen of je door gaat met een nieuwe leskaart en zolang je aansluitend blijft lessen is het plekje van jou.

Kan ik me afmelden voor een les?

Ja dat kan. Je meldt je aan voor een vaste  les per week. Mocht je een les moeten missen dan mag je deze les, in overleg, inhalen op de andere lesmoment. Voorwaarden zijn dat je je afmeld minimaal 2 uur voor aanvang les, en de les kan alleen ingehaald worden tijdens een lopende leskaart.

Kan ik een plekje reserveren tijdens langdurige afwezigheid?

Ja dat kan. De naailessen lopen het hele jaar door met uitzondering van de nationale feestdagen en de zomervakantie van provincie Noord-Holland.

Mocht je tijdens je lopende leskaart langer dan 4 weken aaneengesloten niet kunnen lessen, maar je wil je plekje van het door jou gekozen lesmoment niet opzeggen kun je, bij voorafgaande betaling, van 50% van het lesgeld dit plekje reserveren. Deze lessen kunnen niet ingehaald worden, maar je bent dan verzekerd van een plekje direct bij terugkomst van de langdurige afwezigheid.

Geef je ook naailes aan kinderen?

Ja, mijn ervaring is dat kinderen vanaf een jaar of 13 a 14 genoeg concentratie kunnen opbrengen en vaardig zijn om op naailes te komen.

Mag je je eigen naaimachine meenemen?

Ja dat mag, maar hoeft niet. In de naaistudio is per cursist een naaimachine (Brother innovis 15) aanwezig. Maar natuurlijk mag je eigen naaimachine meenemen. Zeker als beginner kan ik je hierdoor handige tips geven omtrent je eigen naaimachine.