Veel gestelde vragen

Hieronder vind je de meeste gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen neem gerust contact met me op.

 

F.A.Q. Naailessen

f.a.q. Naailessen

Is er altijd plek?

Nee, de lessen zitten best snel vol en vaak moet je even wachten tot er een plekje vrij komt. Dit is heel wisselend per les en ook per seizoensdeel. 

Na aanmelding ontvang je binnen 1 werkdag een mailtje terug met een bevestiging. Het kan zijn dat de les van jouw aanmelding op dat moment vol zit. Mocht dit het geval zijn, geef ik je een indicatie wanneer ik verwacht plek te
hebben. Je komt dan op een wachtlijst.

Als mijn leskaart afloopt ben ik dan mijn plekje kwijt?

Nee, het plekje blijft van jou. Ongeveer twee weken voor het aflopen van je leskaart ga ik vragen of je door gaat met een nieuwe leskaart en zolang je aansluitend blijft lessen is het plekje van jou.

Kan ik me afmelden voor een les?

Ja dat kan. Je meldt je aan voor een vaste  les per week. Mocht je een les moeten missen dan mag je deze les, in overleg, inhalen op de andere lesmoment. Voorwaarden zijn dat je je afmeld minimaal 2 uur voor aanvang les, en de les kan alleen ingehaald worden tijdens een lopende leskaart.

Kan ik een plekje reserveren tijdens langdurige afwezigheid?

Ja dat kan. De naailessen lopen het hele jaar door met uitzondering van de nationale feestdagen en de zomervakantie van provincie Noord-Holland.

Mocht je tijdens je lopende leskaart langer dan 4 weken aaneengesloten niet kunnen lessen, maar je wil je plekje van het door jou gekozen lesmoment niet opzeggen kun je, bij voorafgaande betaling, van 50% van het lesgeld dit plekje reserveren. Deze lessen kunnen niet ingehaald worden, maar je bent dan verzekerd van een plekje direct bij terugkomst van de langdurige afwezigheid.

Geef je ook naailes aan kinderen?

Ja, mijn ervaring is dat kinderen vanaf een jaar of 13 a 14 genoeg concentratie kunnen opbrengen en vaardig zijn om op naailes te komen.

Mag je je eigen naaimachine meenemen?

Ja dat mag, maar hoeft niet. In de naaistudio is per cursist een naaimachine (Brother innovis 15) aanwezig. Maar natuurlijk mag je je eigen naaimachine meenemen. Zeker als beginner kan ik je hierdoor handige tips geven omtrent je eigen naaimachine.

f.a.q. PDF naaipatronen

Wat is een PDF naaipatroon?

Als je nieuw bent met het werken met PDF naaipatronen dan adviseer ik je om deze blog te lezen; Werken met PDF naaipatronen

Wat is inbegrepen in de PDF patronen?

Je koopt een pdf patroon die je thuis uitprint in A4 formaat. 

Met de bijgeleverde naai-instructies word je van begin tot eind geholpen. Het is een gedetailleerde beschrijving van elke stap in het maken van de patronen.

Het bevat duidelijke foto’s, verklarende tekst en tips die jou projecten een professionele uitstraling geven.

Bovendien bevatten veel van de patronen videotutorials, en komen ze ook met een A0 Copyshop-bestand.

Let op: de PDF patronen zijn directe digitale downloads – je ontvangt geen papieren patroon in de post.

Mag ik artikelen verkopen die gemaakt zijn van een gekocht PDF patroon?

Je mag artikelen verkopen die je met dit patroon hebt gemaakt, en ik wens je veel succes met je bedrijf! Je mag de kledingstukken alleen verkopen als je de koper van de patronen bent en zelf op kleine, thuisbasis naait. Het is niet toegestaan het patroon over te dragen aan een ander.

Zijn de naadwaardes in de patronen inbegrepen?

In de PDF naaipatronen bestemd voor kleding is er geen naadwaarde opgenomen. Elke stof werkt anders, de ene stof rafelt of krult meer dan de andere, soms wil je het patroon nameten of naar je persoonlijke wensen aanpassen. Hierdoor heb ik ervoor gekozen om de patronen voor kleding zonder naadwaarde te verkopen. 

Er wordt in de werkbeschrijving een advies geven voor de aan te knippen naadwaarden. 

Patronen voor accesiorres bevatten vaak wel naadwaarden, dit staat duidelijk op elk patroon aangegeven. 

Zijn er ook video's bij de patronen?

Ja, bij veel patronen is ook een video aanwezig met een stap-voor-stap uitleg. De video is te bekijken op youtube. De link naar de video is te vinden in de werkbeschrijving bijgeleverd bij aankoop van het patroon en in te zien bij het de artikel omschrijving in de webshop.

Wat zijn gelaagde patronen?

Met gelaagde patronen kan elk formaat van een patroon onafhankelijk worden afgedrukt. Een voorbeeld kun je hier zien. Je hebt hiervoor het programma Adobe acrobat reader nodig. Welke gratis te downloaden is. 

Met welk programma kan ik PDF naaipatronen openen?

Om de PDF bestanden te openen heb je het programma ‘Adobe Acrobat Reader’ nodig. Je kunt deze gratis downloaden op get.adobe.com/reader.

Open je bestanden altijd in Acrobat Reader nadat je ze op je computer hebt opgeslagen. Laat ze niet als voorbeeld openen in de internetbrowser. Bestanden kunnen beschadigd raken en functionaliteit zoals de lagen kunnen verdwijnen.

Is er een levertijd op de PDF naaipatronen?

Er is geen levertijd op de PDF naaipatronen. Na aankoop onvang je een link in jouw mail en kun je de gekochten patronen direct downloaden. 

Mag ik mijn gekochte patroon delen met andere mensen?

Nee. Elke gekochte PDF is auteursrechtelijk beschermd en mag alleen door de koper worden gebruikt.

Je mag de gekochte PDF’s niet doorsturen, kopiëren of verspreiden. Dit is een verkoopsvoorwaarde waarmee je akkoord gaat wanneer u een digitaal patroon van mij koopt.

Terugbetaal- en retourneringsbeleid

Vanwege de aard van PDF-patronen zijn alle verkopen definitief.