Veel gestelde vragen

Hieronder vind je de meeste gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen neem gerust contact met me op.

 

Is er altijd plek?

Nee, de lessen zitten best snel vol en vaak moet je even wachten tot er een plekje vrij komt. Dit is heel wisselend per les en ook per seizoensdeel. 

Na aanmelding ontvang je binnen 1 werkdag een mailtje terug met een bevestiging. Het kan zijn dat de les van jouw aanmelding op dat moment vol zit. Mocht dit het geval zijn, geef ik je een indicatie wanneer ik verwacht plek te
hebben. Je komt dan op een wachtlijst.

Als mijn leskaart afloopt ben ik dan mijn plekje kwijt?

Nee, het plekje blijft van jou. Ongeveer twee weken voor het aflopen van je leskaart ga ik vragen of je door gaat met een nieuwe leskaart en zolang je aansluitend blijft lessen is het plekje van jou.

Kan ik me afmelden voor een les?

Ja dat kan. Je meldt je aan voor een vaste  les per week. Mocht je een les moeten missen dan mag je deze les, in overleg, inhalen op de andere lesmoment. Voorwaarden zijn dat je je afmeld minimaal 2 uur voor aanvang les, en de les kan alleen ingehaald worden tijdens een lopende leskaart.

Kan ik een plekje reserveren tijdens langdurige afwezigheid?

Ja dat kan. De naailessen lopen het hele jaar door met uitzondering van de nationale feestdagen en de zomervakantie van provincie Noord-Holland.

Mocht je tijdens je lopende leskaart langer dan 4 weken aaneengesloten niet kunnen lessen, maar je wil je plekje van het door jou gekozen lesmoment niet opzeggen kun je, bij voorafgaande betaling, van 50% van het lesgeld dit plekje reserveren. Deze lessen kunnen niet ingehaald worden, maar je bent dan verzekerd van een plekje direct bij terugkomst van de langdurige afwezigheid.

Geef je ook naailes aan kinderen?

Ja, mijn ervaring is dat kinderen vanaf een jaar of 13 a 14 genoeg concentratie kunnen opbrengen en vaardig zijn om op naailes te komen.

Mag je je eigen naaimachine meenemen?

Ja dat mag, maar hoeft niet. In de naaistudio is per cursist een naaimachine (Brother innovis 15) aanwezig. Maar natuurlijk mag je je eigen naaimachine meenemen. Zeker als beginner kan ik je hierdoor handige tips geven omtrent je eigen naaimachine.